Boareas Säljmanual


1. Möte i bostaden

Vi går igenom dina önskemål och tidsplan, informerar oss om bostaden och gör en bedömning av marknadsvärde och målgrupp. Vi gör upp en försäljningsplan och undertecknar ett förmedlingsuppdrag.

2. Förarbete och marknadsföring

Vi går igenom inför fotografering, beslutar i samråd med dig om uppmätning / eventuell homestyling / försäkringar och liknande. En mängd fakta samlas in och sammanställs, preliminär skatteberäkning görs. Foto tas och förslag till bostadspresentation utarbetas.

3. Visning och budgivning

Efter att du godkänt presentationen påbörjas marknadsföringen där din bostad skall lyftas fram på ett attraktivt sätt för alla tänkbara målgrupper som kan vara intresserad av just din bostad.

På visningsdagen är det väl förberett med “hitta-vägen” skyltar och all information om bostaden som kan tänkas efterfrågas. Efter genomförd visning kontaktar vi intressenterna och hjälper till med bolånefrågor och övrigt som underlättar för den potentiella köparen. Budgivningens senaste 5 bud uppdateras kontinuerligt på internet.

4. Kontraktsskrivning, tillträde och deklaration

Efter avslutad budgivning skriver vi kontrakt med köparen vanligen på Boareas kontor. Budgivningslista överlämnas, tillträdesdagen och andra frågor gås igenom som eventuell försäkring och liknande. Boarea har juristkompetens vilket underlättar hela processen.Alla frågor som uppstår går vi igenom så det känns bra för båda parter. Innan tillträdet informeras parterna om handpenning, medlemskap i bostadsrättsförening och liknande.

Vid tillträdet överlämnar säljaren nycklar och köparen betalar slutlikvid. Det sker oftast på köparens bank eller på Boareas kontor.

Efter avslutad affär så hjälper vi till när det är dags för deklaration och vi finns hela tiden tillgängliga för efterföljande frågor. Vi skall se till att du är så nöjd med oss så att valet av mäklare vid din nästa bostadsaffär är givet – Boarea Fastighetsmäklare!